Algemeen

Wanneer moet ik als bedrijf een milieuvergunning aanvragen of een melding Activiteitenbesluit doen?

Bedrijfsactiviteiten en milieuregels

Met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) bepaalt u of uw bedrijf valt in type A, B of C. Dit hangt af van uw bedrijfsactiviteiten.

De algemene milieuregels gelden voor ieder bedrijf. Door AIM weet u ook meteen welke algemene milieuregels voor uw bedrijf gelden.

Type A: geen milieuvergunning, geen melding Activiteitenbesluit

Belast uw bedrijf het milieu niet of weinig? Dan valt uw bedrijf in type A. U hoeft dan geen milieuvergunning aan te vragen voor uw bedrijfsactiviteiten. En ook geen melding Activiteitenbesluit te doen. Type A-bedrijven zijn bijvoorbeeld: kantoren, banken en peuterspeelzalen.

Type B: melding Activiteitenbesluit doen

Belast uw bedrijf het milieu aanzienlijk? Dan valt uw bedrijf in type B. U moet dan een melding Activiteitenbesluit doen voor uw bedrijfsactiviteiten. De melding Activiteitenbesluit kunt u online doen via de AIM. Type B-bedrijven zijn bijvoorbeeld: drukkerijen, autoherstelbedrijven en tandheelkundige laboratoria.

Voor bepaalde activiteiten moet u een melding Activiteitenbesluit doen en een Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) aanvragen. Met de AIM kunt u bepalen of dit voor uw bedrijf geldt. Een OBM kunt u aanvragen via het Omgevingsloket online.

Type C: milieuvergunning aanvragen

Belast uw bedrijf het milieu op grote schaal? Dan valt uw bedrijf in type C. U moet dan een milieuvergunning aanvragen voor uw bedrijfsactiviteiten. U kunt een milieuvergunning aanvragen via het Omgevingsloket online. Type-C bedrijven zijn bijvoorbeeld bedrijven met gevaarlijke stoffen en landbouwbedrijven.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Wanneer moet ik een Omgevingsvergunning aanvragen?

Externe artikelen
Milieuvergunning
Activiteitenbesluit milieubeheer

Download: HTML | CSV | Excel | JSON